De kracht van ontmoeting tussen nieuwkomers en lokale burgers

Ontmoetingen zijn best van een dagelijkse praktijk, maar een duurzame ontmoeting gaat niet altijd vanzelf. En daar leende het Marlot Netwerk Event zich voor, gehouden in het prachtige Marlotkerkje op 24 september 2021. Onder begeleiding van Jacob Korf (Marlot bewoner), Kinan Faraj (Soza bewoner) en Louk Burgers (Pitztop) kwamen bewoners uit Marlot en bewoners uit Soza (voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bijeen om met elkaar in dialoog te gaan.

 

Informele netwerken op een bijzondere locatie

Een diverse groep met uiteenlopende levenservaringen, uit verschillende levensfases, met verschillende persoonlijke interesses en eigen netwerken. Het publiek deelde met elkaar ervaringen, culturen, verschillen en overeenkomsten, zorgen en dromen. En zo ontstonden er mooie, ontroerende, grappige en inspirerende verhalen. En stond iedereen ervoor open om zijn mogelijkheden voor een ander in te zetten.

Informele netwerken zorgen voor nieuwe inzichten, impulsen en ideeën en deze leiden tot nieuwe paden en wegen in ons leven!

Muzikale verbintenis

Het event was ook gevuld met talentvolle, muzikale artiesten.  Het publiek werd verrast met Arabische en westerse klanken op viool, piano, keyboard, orgel en met gezang.

Intieme solo’s afgewisseld met spontane jamsessies bracht een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid.

Netwerken verbindt

Het verbinden van relevante netwerken begint bij een ontmoeting.

Nieuwkomers hebben behoefte aan en baat bij nieuwe contacten met lokale Nederlanders om hun weg te vinden (op sociaal, werk/studie gebied) in een nieuw land. Lokale Nederlanders stellen zich open voor nieuwe culturen en delen hun kenniskringen. Gezamenlijk maken ze gebruik van elkaars talenten, leren ze over wederzijdse integratie en bouwen zo aan een verbonden stad.

Nieuwe ontmoetingen

Met deze events vragen wij aandacht voor het belang van ontmoetingen tussen nieuwkomers en lokale burgers. Uit persoonlijke netwerken bereiken we duurzame relaties, nieuwe inzichten, impulsen, mogelijkheden en werken we toe aan een wij-samenleving. Dat is de kracht die we met Pitztop ontsluiten en zichtbaar maken!

OPROEP 2de editie Marlot Netwerk Events

We bereiden ons voor op een vervolg event, met als focus op weg naar werk. In het vooruitzicht: informele ontmoetingen tussen lokale bewoners en nieuwkomers (netwerkbuddy's) met dezelfde interesses, gesprekken en presentaties rondom werken en heerlijke maaltijden!

 Wij zoeken naar +/- 40 bewoners in omgeving Marlot die het leuk vinden om mee te doen!

Ben je nieuwsgierig naar de verhalen en talenten van nieuwkomers en lijkt het je gaaf om jouw kennis en ervaring te delen? Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pitztop bedenkt, ontwerpt en realiseert gastvrije, verbindende concepten

Met als doel: van een samenleving van wij en zij naar onze samenleving

Bezoekadres:

Soza gebouw
Wilhelmina van Pruissenweg 55
2595 AN Den Haag